Is uw schoolgaand kind allergisch

of

kent u mensen die allergische schoolgaande kinderen hebben

maak hen dan attent op deze waarschuwing!
 

Het Nationaal Schoolontbijt

 

Het Nationaal Schoolontbijt vond plaats van
maandag 3 NOVEMBER t/m vrijdag 7 NOVEMBER 2014

op 2500 scholen in Nederland.

Dit is een initiatief van De Stichting Bakkerij Imago (SBI).
 

Meer informatie vindt u op www.schoolontbijt.nl

 

Voor 2015 raden wij u dan ook aan om tijdig contact met de school van uw kind op te nemen om er voor te zorgen dat uw kind veilig kan eten.

 

Wij, van het Nederlands Anafylaxis Netwerk, vinden dit ontbijt een uitstekend initiatief waaraan ieder kind mee zou moeten kunnen doen, maar benadrukken wel dat dit evenement ook veilig moet zijn voor kinderen die een zeer ernstige allergie hebben voor voeding.

 

Het is n.l. de wettelijke verantwoordelijkheid van de schoolleiding om een veilige omgeving te creŽren voor kinderen waarvan bekend is dat zij een extra risico lopen.

 

Als de school van uw allergisch kind mee doet aan het Nationaal Schoolontbijt, ga dan in overleg met de school om te organiseren dat ook uw kind veilig met dit evenement mee kan doen en niet uitgesloten wordt!

De school moet er voor zorgen dat hun personeel getraind is in de omgang met een medische noodsituatie die kan ontstaan bijvoorbeeld als uw kind kans op anafylaxis heeft door voedsel.
 

Mochten de leerkrachten van uw kind meer advies willen hebben dan kunnen zij via het de helplijntelefoon 078 6390356 of via e-mail: support@anafylaxis.nl .nl contact met ons opnemen.
 

 

 

 

 

© NAN  2015